CYPRUS GUIDE

Where to stay: Eveleos Country house har mine varmeste anbefalinger. Klea & Andreas som ejer stedet er de sødeste mennesker og har formået at skabe en perle. Jeg havde den fineste lille orangeri agtige gård, med planter og et lille café sæt jeg kunne sidde og drikke min morgenkaffe ved og hænge mine håndklæder ved når jeg havde været i den skønne pool. Rund om husene var der et væld af træer, blomster og spislige ting som granatæbler og vindruer. Jeg har sjældent boet et så smukt og idyllisk sted. Jeg ved også at Eliza was here har andre steder, som skulle være ligeså skønne.

What to eat: Når man rejser med eliza was here har man altid en bil, så der er altså rigelig mulighed for at udforske øens lækre spisesteder. Vi var blandt andet i Limassol hvor jeg kan anbefale NOA – Beach Seafood Restaurant, som serverer små lækre retter, når man lige har brug for en pause fra liggestolen. De har skønne loungemøbler og en skøn udsigt lige over vandet. Bakery Kafeneio er det perfekte hipster morgenmad sted, det var total fotovenligt og maden var frisk og lækker.
Where to swim/tan: Cypern har en masse skønne strande og vandt er klart og varmt. (også i september). Vi nød solens varme stråler på et par øde strande, hvor en sol stol kun kostede 2 euro at leje. Det kan varmt anbefales at køre en tur rundt og besøge de forskellige strande.

What to see/do:
Vi besøgte en gedefarm i Choirokoitia, hvor vi skulle høre om fremstillingen af Halloumi og Anari ost. (og selvfølgelig også smage den friske ost) Farmen var ejet af en familie, som selv fremstillede osten af mælk fra deres egne får og geder. Vi fik også en rundvisning og en tur ud i bjergene og se fårene. Man kunne virkelig mærke at det var et familie firma. Det kan varmt anbefales at besøge sådan et sted, osten kommer kun til at smage bedre.
Vi besøgte også to fantastiske og meget forskellige vingårde. Det var faktisk første gang jeg besøgte en vingaard, men med garanti ikke den sidste. Vi fik en rundvisning og smagte de skønneste vine. Det første sted – Argyrides var meget landligt og familiært og det næste top moderne. Det landlige botique vin sted ramte plet hos mig, jeg var klar til at flytte ind og nyde de kolde druer hver eneste dag. De havde eksisteret i over 200 år og var 5 generationer på stedet.  Deres produktion dækkede over 5 vine. 2 hvide og tre røde – og på nuværende tidspunkt også nogle Limited edition versioner.
Vingaard nummer to – Vlassides var en smule mere industrielt opbygget, hvor vi fik mere info om selve vinmarkedet. Kun 30-35% af alt vin på Cypern er egen produktion, resten er import. Men man var ikke i tvivl om at de brændte for vin. Og så var det lidt fantastisk at så moderne arkitektur mødte så smuk en natur i form af vinplanter så langt øjet rakte.
På Cypern produceres der verdens skønneste oliven og olivenolie – og vi besøgte selvfølgelig en af dem. Det var en stor luksus bjælkehytte midt ude blandt olivenlunde og frugttræer. Vi blev vist rundt, prøvede at plukke oliven og de dem blive knust i en maskine inden de skulle ligge i saltvand. Vi fik også en tur i haven/marken hvor vi plukkede og smagte friske figner, blommer og gule granatæbler – det var lidt et drømmested. Jeg faldt pladask for stedet.

 

Jeg håber i har lyst til at besøge cypern! Skriv endelig for spørgsmål.


Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

  • Monday on a tuesday!🖤 #danishfashionpost
  • Reklame | Det nyeste skud på stammen i min taske samling er denne @aiayu fra en af mine yndlings butikker @rumklangindretning 🖤 [Hvem ville ikke elske at have den liggende under juletræet?] Aiayu er bare ren luksus og velvære, noget vi kvinder bare elsker! Rumklang har et skønt udvalg og jeg er sikker på de gerne både pakker ind og sender hvis i ikke har mulighed for at besøge den fantastiske butik. #rumklangsæby #aiayu #luksus