DIY – NYT UDTRYK TIL GAMMEL STOL

Hej piger,
Hermed et ret vellykket projekt hvis jeg selv skal sige det. Jeg købte denne Thonet Hochlehner stol for længe siden og jeg har altid været fuldstændig vild med det lidt grafiske udtryk den har – men farven den havde passede bare ikke ind i vores hjem. Den var brun/gul. Nogen vil måske sige det er vanvid at male sådan en stol, men jeg synes den er blevet så SMUK. Hvis i selv overvejer at kaste jer ud i et projekt som dette har jeg lavet en lille guide til hvordan vi gjorde:

Det skal du bruge: Grundrens + klud, sandpapir – ikke for groft, en tør klud til aftørring af støv, en dåse primer, to dåser manling, en klar lak. Evt et reb. 

  • Start med at rengør stolen for støv/snavs. Slip derefter det yderste lak af med sandpapir – endelig ikke for groft sandpapir, da det giver ridser. 
  • Tør igen stolen af, så slipestøvet er helt væk. Det kan godt svare sig at gøre sig umage i hele processen. 
  • Spray din stol med en primer, det binder malingen stærkere til stolen og giver en endnu flottere overflade. Spray lange strøg på langs, lidt ligesom man maler med en pensel, så undgår man løbere.
  • Når primeren er helt tør kan du begynde at spraye med den farve du har valgt, spray igen lange fine strøg for ikke at få løbere. Spray mange tynde lag, det er nemmere at styre og bliver flot og jævnt. 
  • Når stolen er malet over det hele skal den have en klar lak også gerne et par lag, så den er slidstærk. 
  • Lad den tørre nogle timer og wupti, så er den fin og klar til brug (resultatet kan i se herover). 

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.